Oprosti, ker te velikokrat jemljem za samoumevno. Oprosti, ker sem v preteklosti gazila in teptala po tebi. Oprosti, ker tudi v tistih redkih trenutkih ko sem bila zadovoljna s tvojim izgledom, tega nisem slavila s teboj. Vedno je obstajalo še nekaj, kar bi moralo biti boljše na tebi.

Oprosti mi, ker te velikokrat nisem slišala. Nisem se niti potrudila, da bi te spoznala, da bi lahko videla kakšno si v resnici in kaj potrebuješ.

Spominjam se, da sem kot deklica uživala v tebi. Neizmerno sem bila vesela, ko sem uspela speljati s kolesom in si lovilo ravnotežje, da nisem padla. Najbrž sem te takrat imela rada. Dala sem ti hrano ko si bilo lačno, te položila v posteljo, ko si bilo zaspano in počivala ko si bilo trudno.

Potem pa so prišla najstniška leta in kar naenkrat sem ugotovila, da si predebelo. Da moraš biti lažje. Takrat sem spoznala gospo, ki je krojila moj odnos do tebe. Spoznala sem gospo Tehtnico in tisti trenutek pred 30 leti sem stopila v vojno s teboj. Priganjala sem te v tisoč in eno vadbo – tudi takšne, ki jih res nisem marala, gonila sem te čez meje tvoje vzdržljivosti..

In kaj si storilo ti? Še vedno si se trudilo z menoj. Pošiljalo si mi signale, ki jih jaz nisem niti slišala, kaj šele razumela. Pa vendar si mi vedno znova vse oproščalo.

Ko sem zahtevala še več, si dalo še več. Donosilo si moje tri krasne otroke. Trikrat sem ti naložila 25 dodatnih kilogramov, pa vendar si jih neslo. Moje noge so ostale zdrave. Hrbtenica je bila obremenjena čez vse meje, pa vendar si jo čuvalo in ohranilo gibčno, nepoškodovano.

Redko sem ti privoščila počitek, ki si ga tako zelooo potrebovalo. Ko si bilo utrujeno, sem šla tečt – da sem pomirila glavo. Ko res nisi zmoglo več in si me prisililo v počitek z boleznijo, sem ti dala samo toliko počitka, da si malo prišlo k sebi. Zelo redko sem ti privoščila, da bi se zares lahko ustavilo in se odpočilo.

OPROSTI MI MOJE DRAGO TELO. Šele zdaj ko ti pišem tole pismo, vidim, kako zelo sem bila krivična in kruta do tebe. In vidim kako zelo zvesto si mi bilo ves čas. Kako zelo si garalo zame. Hvala ti.

Obljubim ti, da se bom odslej vsak dan, vsak trenutek, trudila za to, da te sprejmem v tvoji edinstveni celoti.

Z ljubeznijo, tvoja Brigita